Jääkiekkovedonlyönti

Vedonlyönti jääkiekosta on Suomessa maailmankin mittapuulla todella suosittua – onhan lajilla maassamme laaja kannatus ja pitkät perinteet. Jääkiekkovedonlyönti eroaa esimerkiksi jalkapallovedonlyönnistä siinä, että lätkässä sattuu ja tapahtuu jatkuvasti. Maaleja nähdään paljon, mikä vaikuttaa esimerkiksi yli-/alle-vetojen linjoihin. Jos jalkapallossa lyödään vetoa yleensä 2,5 maalin linjalla, on samainen linja jääkiekkossa useimmiten 5,5.

Jääkiekkovedonlyönnin suosituimmat vetotyypit ovat perinteinen pitkäveto, jo yllä mainitut yli-/alle-vedot sekä tulosveto ja moniveto. Jälkimmäisissä lätkävedoissa kertoimet voivat nousta todella korkeiksi, sillä tarkan maalimäärän ennustaminen on vaikeaa – puhumattakaan siitä, että tekisi sen kolmessa ottelussa.

Jääkiekkoveto

Vedonlyöntivihjeet Liigaan

Liiga eli entiseltä nimeltään jääkiekon SM-liiga on lätkän pääsarja Suomessa. Nykyään 15 joukkueen sarjassa pelataan NHL-tyyliin todella pitkä runkosarja, joten vedonlyöntivihjeitä Liigaan on tarjolla jatkuvalla syötöllä. Tämä on tietenkin pelaajan kannalta yksinomaan hyvä juttu: valinnanvaraa riittä, eikä heikompiin vinkkeihin tarvitse tarttua lainkaan.

Vedonlyöntivihjeet Liigaa 2016/17 kulkevat vahvasti Tapparan kautta, mutta myös HIFK ja TPS on nostettu esiin mahdollisina voittajakandidaatteina. Myös yllättäjiä on tällä kaudella nähty, ja vaikkapa nuoren HPK-ryhmän sekä Kalpan suoritukset ovat tuonneet heihin luottaneiden vedonlyöjien kassaan kelpo lailla kahisevaa.

KHL-vedonlyönti

Kontinentaalinen jääkiekkoliiga eli KHL on kaudesta 2008/09 lähtien Venäjän pääsarjan sijaan pelattu sarja, joka on noussut nopeasti maailman kakkosliigaksi NHL:n jälkeen. KHL-vedonlyönti on sekin kasvattanut jatkuvasti suosiotaan, ja varsinkin Helsingin Jokerien otteet kiinnostavat Suomessa. Suurta menestystä eivät Jokerit (tai muutkaan ulkomaalaisjoukkueet) ole vielä KHL:ssä päässeet nauttimaan, sillä jokainen KHL-mestaruus kauteen 2016/17 asti on mennyt Venäjälle. Erityisesti Moskovan joukkueet ovat KHL-vedonlyönnissä yleensä varma valinta.

Suomalaispelaajia nähdään KHL:ssä myös Jokerien ulkopuolella melko paljon, mikä tietenkin nostaa sarjan mielenkiintoa maassamme. Tällä kaudella erityishuomiota herättävät Amur Habarovskin tähtipelaajat Teemu Ramstedt ja Kristian Kuusela, jotka siirtyivät KHL:ään Liigasta. Myös SKA Pietarin Jarno Koskiranta, NHL:stä siirtynyt Joonas Kemppainen ja vahvaa kautta Moskovassa pelaava Juuso Hietanen ovat nimiä, joita kannattaa pitää silmällä.

NHL-kertoimet

Jääkiekon kuninkuussarja NHL on Yhdysvaltain ja Kanadan huippujoukkueiden muodostama liiga, jossa taalat liikkuvat aivan eri tahtiin kuin Euroopan sarjoissa. NHL-kertoimet ovat tunnettuja siitä, että varsinkin voittajavetoon on vaikea löytää selkeää suosikkia. Runkosarjan aikana ja kauden alussa NHL:n kertoimet kertovat omaa kieltään todella tasaisesta sarjasta, jossa voi tapahtua mitä vain. Tämä johtuu osittain NHL:n draftaussäännöistä – edelliskauden heikoimmat joukkueet ovat etulyöntiasemassa uusia pelaajia varatessaan.

Suomalaispelaajat NHL:ssä ovat tehneet kovaa jälkeä kautta aikain, ja Selänteen, Koivun, Tikkasen ja Kurrin kaltaiset nimet kuuluvat sarjan legendojen joukkoon. Nykyään NHL:ssä pelaa edelleen suuri määrä suomalaisia huippukiekkoilijoita, kuten Minnesota Wildin kokenut Mikko Koivu sekä joukko uusia tulokkaita, joista mielenkiintoisimpia ovat Hurricanesin Sebastian Aho, Oilersin Jesse Puljujärvi ja Winnipeg Jetsin huippulupaus Patrik Laine. Puolustajista erityisesti Sami Vatanen on kova luu, maalivahdeista seurataan jälleen Rinnettä, Lehtosta, Niemeä ja Raskia.

Vedonlyönti jääkiekon MM-kisoista

Toukokuussa Saksassa ja Ranskassa pelattavat jääkiekon MM-kisat 2017 keräävät jälleen kerran koko Suomen kansan tv:n ääreen ja jäähallien katsomoihin (terasseja unohtamatta). Vedonlyönti jääkiekon MM-kisoista on jo lähtenyt hiljalleen käyntiin, ja ensimmäisten kertoimien valossa ennakkosuosikkeina ovat tutut maat. Viime vuoden mestari Kanada saa jälleen kerran pienimmät kertoimet, perässään Venäjä ja kovimmassa vireessä olevat muut Euroopan maat.

Suosittelemme tutustumaan MM-kisojen aikaan suomalaisten vedonlyöntisivustojen kampanjatarjontaan. Vedonlyönti jääkiekon MM-kisoista on yksi vuoden tärkeimpiä tapahtumia näillä sivustoilla, joten kisahuumaan todella panostetaan. Luvassa on paljon erityiskampanjoita, joista voi rahabonusten ja ilmaisvetojen lisäksi saada itselleen myös Leijona-aiheisia tavarapalkintoja, kuten pelipaitoja.

Suomen Leijonat

Suomen Leijonat eli Suomen jääkiekkomaajoukkue valmistautuu seuraavaksi MM-kisoihin, mutta osa lätkäkansasta odottaa kuumimmin jo vuoden 2018 talviolympialaisia Etelä-Koreassa.

Leijonien World Cup meni viime vuonna aika lailla penkin alle, eivätkä Suomen NHL-pelaajat onnistuneet laittamaan kampoihin muiden maiden ykköstähdille. Jääkiekon olympialaiset 2018 tarjoavat Leijonille mahdollisuuden kiillottaa kilpeään, ja uskomme Suomen myös suoriutuvan turnauksesta paljon paremmin.

Olympialaisissa kaikki NHL-pelaajat eivät ole mukana (ja muidenkin osallistuminen on hieman epävarmaa), mikä parantaa osaltaan Suomen mahdollisuuksia pärjätä. Suomen alkulohkossa C pelaavat Ruotsi, Saksa ja Norja, joten mikään läpihuutojuttu se ei ole.