Pitkävetovihjeet

Vedonlyöntivinkeistä yleisimpiä ovat pitkävetovihjeet, joita annetaan yleensä yhteen otteluun kerrallaan. Useimmiten vihjeet ovat yksinkertaisia: vihjataan joko kotivoittoa, tasuria tai vierasvoittoa. Joskus pitkävetovihjeet sisältävät tosin myös muita kohteita, kuten tasoitusvetoja, yli-/alle-vetoja ja monen kohteen yhdistelmävihjeitä.

Pitkävetovihjeet kuuluvat myös meidän sivustomme vinkkivalikoimaan, ja niitä on tarjolla esimerkiksi jääkiekkoon ja jalkapalloon – siis lajeihin, jotka kiinnostavat meitä ja toivottavasti myös lukijoitamme. Tässä artikkelissa keskitymme kuitenkin yksittäisten vihjeiden sijaan antamaan pitkävetovinkkejä, joita voi hyödyntää aina pelatessasi.

Pitkävetovihjeet

Mitä on pitkäveto?

Pitkäveto on Veikkauksen aikoinaan lanseeraama sana, joka on firman monopoliaseman myötä vakiintunut suomen kielessä tarkoittamaan kaikenlaista vedonlyöntiä, joka tehdään 1X2-järjestelmällä (pois lukien Vakio). Pitkäveto ei siis sinänsä ole mikään Veikkauksen kehittämä formaatti, vaan samanlaisia vedonlyöntikohteita on tarjottu muualla maailmassa jo pitkään ennen Suomea.

Samaan tapaan myös pitkäveto netissä onnistuu kaikille vedonlyöntisivustoilla. Me tarjoamme sivustollamme pitkävetovihjeet nimenomaan näille netin suomalaisille vedonlyöntisivustoille, koska niiden kertoimet ovat paljon Veikkauksen pitkävetoa korkeampia. Pelaaminen onnistuu samaan tuttuun 1X2-tyylin, mutta netissä kupongit täytetään kätevästi elektronisessa muodossa.

Yleiset pitkävetovihjeet

Yleiset pitkävetovihjeet tarkoittavat vetovinkkejä, joita ei ole rajoitettu mihinkään tiettyyn kohteeseen – tai välttämättä edes yhteen lajiin. Näiden vihjeiden tarkoituksena on parantaa yleiskäsitystäsi vedonlyönnistä ja siitä, kuinka voit helposti kasvattaa voittomahdollisuuksiasi.

Voittomahdollisuuksien kasvattaminen yleisillä pitkävetovihjeillä ei ole pelkkää sanahelinää, vaan kyseessä on todistettu juttu. Kun parannat omaa kassanhallintaasi, kehität tilastoanalyysitaitojasi ja opettelet etsimään käsiisi parhaat kertoimet, olet jo askeleen edellä suurinta osaa vedonlyöjistä. Onhan matemaattisesti selvää, että esimerkiksi paremmilla kertoimilla pelaaminen kasvattaa voittojasi pitkällä aikavälillä.

Kassanhallinta

Kassanhallinta on yksi tärkeimmistä vinkeistä, jonka voimme pitkävetoon antaa. Jos et ymmärrä kassanhallinnan perusteita, voit olla melkeinpä kuinka hyvä vedonlyöjä tahansa, mutta jäädä silti tappiolle pitkävedosta.

Miksi? Siksi, että pitkävedossa hyvätkään vihjeet ja pelit eivät aina osu. Vedonlyönti vaatii taitoa, mutta myös tuurilla on aina oma osansa. Ehkä veikkaamasi jalkapallojoukkueen tähtihyökkääjä ei vain tänään saa palloja pussiin. Tai ehkä maalivahdilla on yksinkertaisesti huono päivä. Pitkävedossa on olemassa niin monia muuttujia, että kaikkien niiden analysoiminen on käytännössä mahdotonta.

Juuri tästä syystä kassanhallinta on yksi parhaista pitkävetovihjeistä. Kun pelaat esimerkiksi seuraavan kaavan mukaisesti ja lyöt vetosi hyviin kohteisiin, on voittotodennäköisyytesi hyvä.

  • 1. Älä panosta yhteen kohteeseen enempää kuin 5 % kassastasi
  • 2. Valitse panoksesi kohteen kertoimen mukaisesti
  • 3. Valitse panoksesi kohteen arvioidun laadun mukaisesti

Jo nämä kolme kassanhallinnan perusvinkkiä pitävät pääsi pinnalla silloin, kun huonon onnen aallot tuntuvat pyyhkivät ylitsesi jatkuvasti. Esimerkiksi 500 euron pelikassalla yhteen kohteeseen ei tällä pelitavalla kannata panostaa enempää kuin 25 euroa. Ja jos kyseessä on korkea kerroin (vaikkapa yli 5.00), voi prosentin puolittaa ja panostaa hyväänkin kohteeseen enintään 12,50 euroa. Jos taas pitkävetovihje on todella hyvä ja kerroin matalahko, voi siihen sijoittaa systeemin salliman maksimisumman eli 25 euroa.

Tilastojen analysoiminen

Tilastojen analysoiminen on yksi tärkeimmistä tehtävistä, joihin paneudumme etsiessämme parhaat pitkävetovihjeet sivustollemme viikosta toiseen. Se on myös parhaimmillaan todella hauskaa puuhaa, joka syventää tietämystäsi sarjasta, joukkueista ja jopa suosikkilajistasi.

Perustason analyysissä keskitytään enemmän tai vähemmän kahteen asiaan: sarjan tilastoihin ja joukkuetilastoihin. Sarjan tilastot antavat hyvän yleiskuvan siitä, mitä voit esimerkiksi Valioliigan jalkapallo-ottelulta odottaa. Joukkuetilastojen avulla voit puolestaan analysoida sitä, miten juuri nämä joukkueet eroavat sarjan keskiarvoisista tilastoista – ja miten ne ovat pelanneet toisiaan vastaan aiemmin.

Jalkapallon ja jääkiekon lisäksi yksi hauskimmista lajeista tilastoanalyysiin on tennis, jossa muuttujia on paljon, mutta ei kuitenkaan liikaa.

Pitkävedon kertoimien vertailu

Vaikka jättäisit kaikki muut yleiset pitkävetovihjeet välistä, niin kertoimien vertailu kannattaa ehdottomasti opetella. Se nimittäin parantaa voittomahdollisuuksiasi välittömästi.

Pitkävedon kertoimien vertailu tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että käyt katsomassa useammalta netin vedonlyöntisivustolta, millaisia kertoimia haluamaasi kohteeseen on tarjolla. Usein kertoimet vaihtelevat jopa suomalaisten vedonlyöntisivustojen välillä suuresti: yksi sivusto saattaa antaa vierasvoitolle kertoimen 3.00, toinen vaikkapa 3.50.

Jo 10 euron panoksella kyseessä on tässä tapauksessa 5 euron ero, jos voitto osuu kohdallesi. Ja mitä suuremmalla panoksella pelaat, sitä suuremmaksi myös kasvaa myös paremman pitkävetokertoimen hyöty.