Tennisvedonlyönti

Tennisvedonlyönti on yksi mielenkiintoisimmista vedonlyönnin muodoista varsinkin livenä, sillä peleissä on paljon lyhyitä taukoja, joiden aikana uusia kertoimia voidaan julkaista. Lisäksi tenniksen analysoiminen ottelun aikana on tarkkaa hommaa, joten kertoimenlaskijat tekevät pieniä “virheitä” melko usein. Jos omat analysointitaitosi ovat kunnossa, voit tarttua näihin ylikertoimiin ja tehdä hyvää tiliä live-tenniksestä.

Mobiilivedonlyönti tenniksestä on erityisen suosittua, koska tarjolla olevat kohteet mahtuvat hyvin pienemmälläkin näytölle. Lisäksi pelien seuraaminen live-vedonlyönnin striimien kautta on mukavaa myös mobiilissa, sillä tenniksen katsellussa laajakuva-tv ei ole mikään välttämättömyys.

Tennisvedonlyönti

Vedonlyönti ATP-turnauksista

Vedonlyönti ATP-turnauksista on suosituin tennisvedonlyönnin muoto. ATP on miesten tennisammattilaisten turnaussarja, jota pelataan koko vuoden ympäri, ja siihen kuuluvat myös esimerkiksi Davis Cup ja kaikki Grand Slam -turnaukset. Koska turnauksia on valtava määrä, eivät kaikki pelaajat suinkaa pelaa niistä jokaisesta. Tämä tekee ATP-vedonlyönnistä todella hauskaa: turnauspelaajat vaihtelevat jatkuvasti, joten laaja tennistuntemus ja pelivihjeiden lukeminen ovat elinehtoja vedonlyönnissä pärjäämiseksi.

Suosittelemme vertailemaan ATP-turnausten kertoimia monilla eri vedonlyöntisivustoilla, sillä erot voivat olla kohtalaisen suuria. Vedonlyönti ATP-turnauksista on monin verroin voitokkaampaa, kun jaksat nähdä hieman vaivaa parhaiden kertoimien etsimisessä.

Vedonlyönti WTA-turnauksista

WTA on yllä esiteltyä ATP:tä vastaava turnaussarja naisten puolella. Vedonlyönti WTA-turnauksista ei ole aivan yhtä vilkasta kuin miesten puolella, mutta myös näiden turnausten vaihto nousee usein todella korkeisiin lukemiin. WTA-vedonlyönti kiinnostaa erityisesti siksi, että se tarjoaa paljon enemmän yllätyksiä kuin miesten turnaukset – ainakin, jos Williamsin siskokset eivät ole jossakin turnauksessa mukana.

Jos haluat kokeilla yllätyshakuja lyödessäi veto naisten WTA-turnauksista, ota avuksesi vedonlyöntibonukset tennikseen. Voit toki käyttää tavallisia vedonlyöntibonuksia ja bonusrahaa hyödyksesi myös WTA-vedonlyönnissä, mutta turnauksiin on yleensä tarjolla myös monenlaisia kampanjaetuja. Kannattaa olla tarkkana varsinkin suurten otteluiden alla.

Australian Open -vedonlyönti

Australian Open eli Australian avoin tennisturnaus on vuoden ensimmäinen Grand Slam -turnaus (yksi neljästä arvostetuimmasta tennisturnauksesta, jotka voittamalla yksittäinen pelaaja tekee “Grand Slamin”). Melbournessa vuodesta 1972 lähtien pelattu Australian Open on kovan kentän turnaus, ja vedonlyönti turnausvoittajasta kerää aina miljoonien eurojen vaihdon.

Australian Open -vedonlyönnissä oli vuonna 2016/17 mahdollisuus tehdä hyvää tiliä, sillä miesten kaksinpelissä nähtiin yllätysvoittaja Roger Federerin lyötyä Rafael Nadalin 5-eräisessä finaalissa. Naisissa voittaja oli odotetumpi, kun Serena Williams päihitti sisarensa Venuksen kahdessa erässä. Myös suomalaispelaajiin uskoneelle Australian Open -vedonlyönti toi kirstuun euroja, sillä huippuvireessä oleva Henri Kontinen nappasi miesten nelinpelin voiton yhdessä parinsa kanssa!

Roland Garros -vedonlyönti netissä

Toukokuussa järjestettävä Roland Garros eli Ranskan avoin tenniturnaus jatkaa Grand Slam -vuotta. Roland Garros -vedonlyönti netissä kiihtyy aina Australian turnauksen päätyttyä, sillä tuolloin ensitahdit uudelle tenniskaudelle on lyöty.

Roland Garrosia pelataan muista Grand Slam -turnauksista poiketen massa-alustalla, mikä aiheuttaa ongelmia monille pelaajille. Roland Garros -vedonlyöntikohteita etsiessä kannattaakin kiinnittää huomiota erityisesti siihen, että sijoittaa rahansa jollekin massaspesialistille. Tänä vuonna esimerkiksi Rafael Nadal ja kahdesti peräkkäin voittanut Novak Dokovic ovat mielenkiintoisia nimiä miesten puolella. Naisissa Serena Williams lienee suosikki, mutta massalla hänetkin voi yllättää moni pelaaja.

Wimbledon-vedonlyönti

Englannissa järjestettävä Wimbledonin tennisturnaus pelataan ruoholla, ja kyseessä on ehkäpä maailman arvostetuin tennisturnaus. Koska turnaus pelataan jo kesäkuussa, eli hyvin pian Ranskan avointen jälkeen, on Wimbledon-vedonlyönti Roland Garrosin tapaan sekin vauhdissa hyvin nopeasti Australian avointen päätyttyä. Ruoho ei alustana sovi yhtä harvoille kuin massa, joten Wimbledon-vedonlyönnissä ei kannata yleensä hakea yhtä suuria yllätyksiä kuin Australiassa.

Vuoden 2016 turnauksen voittaja Andy Murray on jälleen yksi suosikeista kotimaassa pelatessaan. Viime vuonna Wimbledonissa nähtiin upeaa suomalaismenestystä, kun Henri Kontinen voitti sekanelinpelin yhdessä Heather Watsonin kanssa. Samalla mies teki suomalaista tennishistoriaa: yksikään suomalaispelaaja ei ollut aiemmin voittanut mitään Grand Slam -turnausta.

US Openin kertoimet tennikseen

Kovalla alustalla pelattavan US Openin kertoimet tennikseen vaihtelevat paljon vuoden aikana, sillä kyseessä on vuoden neljäs ja viimeinen Grand Slam. Tämä Yhdysvaltain avoin tennisturnaus järjestetään elo-syyskuun vaihteessa New Yorkissa, ja US Openiin on luvassa paljon vedonlyöntivihjeitä pian Wimbledonin päättymisen jälkeen.

Tässä vaiheessa on vielä vaikea ennustaa, kuka tulee olemaan vuonna 2017 vahvin US Openissa. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, ovat Australian avoimissa pärjänneet kovia myös Yhdysvalloissa. Paljon ehtii kuitenkin vielä tapahtua, joten konservatiivisempien vedonlyöjien kannattaa odotella vielä muutaman turnauksen verran, miten tenniskausi lähtee kehittymään.