Vedonlyöntibonus

Vedonlyöntibonus on yksi niistä syistä, joiden ansiosta netissä pelaaminen on niin suosittua. Suomalaiset vedonlyöntisivustot tarjoavat bonuksia oikein anteliaasti, koska kilpailu asiakkaista on kovaa. Ilman vedonlyöntibonuksia asiakkaat tuskin löytävät sivustolle, jos kilpailevilla sivustoilla voi napata itselleen satojen eurojen arvoisia etuja. Tässä artikkelissa avaamme hieman erilaisia vedonlyöntibonustyyppejä, joihin tulet varmasti törmäämään netissä pelatessasi.

Vedonlyöntibonus

Bonus ilman talletusta

Bonus ilman talletusta tarkoittaa juuri sitä kuin äkkiseltään voisi päätelläkin: ilman rahatalletusta jaettavaa bonusta. Yleisin ilman talletusta jaettava bonus oli pitkään ilmainen peliraha. Ilmaista pelirahaa jaettiin monilla vedonlyöntisivustoilla uusille pelaajille, jotta nämä pääsivät kokeilemaan pelejä riskittömästi. Nykyään tilanne on kuitenkin muuttunut hieman, ja on yleisempää saada bonus ilman talletusta vasta asiakkuuden myöhemmässä vaiheessa.

Ilman talletusta jaettavia bonuksia ovat periaatteessa myös monet kampanjaedut, kuten riskitön veto, josta kerromme lisää alla. Näiden vedonlyöntibonusten lunastamiseksi ei tarvitse tallettaa uudestaan, mutta pelitilillä on oltava rahaa vedon lyömiseksi.

Ensitalletusbonus vedonlyöntiin

Ensitalletusbonus vedonlyöntiin on uudelle asiakkaalle ensimmäisen talletuksen yhteydessä jaettava bonus. Tämä bonus voi olla ilmainen veto tai riskitön veto, mutta useimmiten kyseessä on puhtaasti bonusraha. Bonusrahalla voi pelata haluamiaan kohteita aivan kuten omalla rahallaankin, mutta bonusta tai voittoja ei voi nostaa pelitililtä, ennen kuin bonuksen kierrätysehdot on täytetty.

Jos saat ensitalletusbonuksen vedonlyöntiin bonusrahana, määritetään bonuksen suuruus yleensä prosenttina. Tavallinen ensitalletusbonus vedonlyöntisivustolla voi olla esimerkiksi 100 % 50 euroon asti, jolloin sivusto tuplaa tallettamasi summan aina 50 euroon asti. Maksimibonuksen voisi siis esimerkiksi tässä tapauksessa lunastaa itselleen 50 euron talletuksella.

Ilmainen veto

Ilmainen veto on nykypäivänä yksi parhaista bonuksista, jonka voit vedonlyöntiin saada – ainakin, jos pelaat pienemmällä pelikassalla. Ilmainen veto tai ilmaisveto on pelitilillesi lisättävä veto, joka sinun tulee käyttää kerralla yhteen kohteeseen. Jos siis saat vaikkapa 25 euron ilmaisen vedon, on sinun tehtävä 25 euron kertapanostus.

Ilmaisten vetojen säännöt vaihtelevat vedonlyöntisivustoilla jonkin verran, joten muista aina lukea ehdot tarkasti. Lähes kaikilla sivustoilla on kuitenkin käytössä yksi sääntö, joka kannattaa ottaa huomioon vetoa lyödessään: alkupanosta ei palauteta. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että 2.00 kertoimella tehty voittava veto ei palauta 50 euroa vaan ainoastaan 25 euroa. Siksi lapulla kannattaa laittaa hieman suurempia kertoimia, jotta voittosummakin nousee hyvälle tasolle.

Riskitön veto

Riskitön veto sekoitetaan usein ilmaiseen vetoon, mutta kyseessä on itse asiassa kaksi melko erilaista vedonlyöntibonusta. Riskitön veto ei ole aivan nimensä veroinen bonustarjous, sillä pieni riski on pelatessa joka tapauksessa otettava, toisin kuin ilmaisella vedolla. Riskittömän vedon saamiseksi on nimittäin ensin lyötävä vetoa omalla rahalla.

Jos veto voittaa, voittaa pelaaja normaaliin tapaan kertoimen määrittämän summan. Jos veto ei voita, maksaa sivusto pelaajan tilille riskittömän vedon, joka vastaa arvoltaan yleensä tehdyn vedon arvoa. Tällä riskittömällä vedolla voi lähteä kokeilemaan onneaan uudestaan, mutta voitot on kuitenkin kierrätettävä samaan tapaan kuin tavallisella vedonlyöntibonuksella.

Kierrättäminen ja kotiuttaminen

Kuten sanottua, vedonlyöntibonukset on kierrätettävä, ennen kuin voittorahoja voi lähteä kotiuttamaan omalle pankkitilille tai nettilompakkoon. Kierrättäminen on melko yksinkertaista, eikä pelaajan tarvitse ottaa huomioon oikeastaan kuin kolme seikkaa.

Ensimmäinen näistä on minimikerroin, jolla bonusta voi kierrättää. Jos minimikerroin on 1.50, on jokaisen vedon ylitettävä tämä kerroin, jotta se lasketaan mukaan kierrätykseen. Toinen on itse kierrätysvaatimus. Jos 50 euron bonus tulee kierrättää 6 kertaa, tarkoittaa se kokonaiskierrätyksen summan olevan 300 euroa (50 € x 6 = 300 €).

Kolmas on bonuskierrätyksen aikaraja. Yleensä bonukselle on asetettu jokin aikaraja, jota ennen se on kierrätettävä. Raja vaihtelee sivustokohtaisesti, joten se kannattaa aina lukea erikseen säännöistä ja ehdoista.

Talletustavat

Netin vedonlyöntisivustot tarjoavat nykyään suomalaispelaajille todella hyvän valikoiman erilaisia talletustapoja. Yleisimpiä näistä ovat korttitalletukset (VISA, MasterCard, Maestro) sekä pikapankkitalletukset, eli nettipankkitunnuksia käyttämällä tehtävät reaaliaikaiset talletukset. Näitä talletustapoja tarjoavat Trustly- ja Euteller-nimiset palvelut, joita suomalaiset vedonlyöntisivustot suosivat.

Hieman uudempi talletustapa ovat nettilompakot Skrill ja Neteller. Niitä käyttävät yleensä enemmän netissä pelaavat ja vetoa lyövät ihmiset, jotka siirtävät usein rahaa vedonlyöntisivustolta toiselle. Myös nämä palvelut toimivat reaaliajass.a

Kotiutusten nopeus

Kun voitto on osunut kohdalle, haluaa jokainen meistä rahat itselleen mahdollisimman nopeasti. Kotiutusten nopeus vedonlyöntisivustoilla on kaikeksi onneksi nykyään todella hyvää tasoa – ainakin, jos valitset jonkin suosittelemistamme sivustoista.

Kotiutuksen nopeus korteilla ja tavallisella tilisiirrolla on noin 2-5 pankkipäivää, Trustly-kotiutus saapuu perille yleensä alle 24 tunnin aikana ja nettilompakoilla voi kotiuttaa parissa minuutissa. Huomaa kuitenkin, että nettilompakoista sinun on vielä kotiutettava rahat omalle pankkitilillesi, jos et käytä nettilompakon tarjoamaa omaa Prepaid-korttia.