Veikkausliiga

Suomalaisen jalkapallon ykkössarja on nimeltään Veikkausliiga, ja se kuuluu myös Vetovinkit.infon suosikkisarjoihin. Veikkausliigaa pelataan kaudella 2017 samalla formaatilla kuin edelliskaudellakin: 12 joukkuetta pelaavat kolminkertaisen sarjan, jonka päätteeksi yksi joukkue putoaa suoraan Ykköseen ja toinen karsii.
Veikkausliigan mestariksi kruunattiin todella yllättäen viime kaudella Maarianhaminan IFK, joten yllätyksiä voi tässä sarjassa hakea ihan mestaruusvetoja myöten. Tasoerot ovat juuri nyt ennätyksellisen pieniä, ja ainakin meidän asiantuntijatiimimme veikkausliigavihjeet ovat osuneet edellisvuosina erittäin hyvin.

Veikkausliiga vihjeet

Vedonlyönti suomalaisesta jalkapallosta

Veikkausliiga on suomalaiselle vedonlyöjälle hyvä sarja jo siinä mielessä, että yleensä vedonlyöntisivustot eivät seuraa sen tapahtumia aivan yhtä suurella pieteetillä kuin vaikkapa Valioliigan kohdalla. Veikkausliigaan voikin tästä syystä löytää todella hyviä kertoimia, joihin rahansa sijoittaa.

Vedonlyönti suomalaisesta jalkapallosta on ylipäätään hyvä tapa napata etulyöntiasema itselleen. Esimerkiksi meidän pitkävetovihjeemme Veikkausliigaan sisältävät usein tietoa, jota emme usko suurilla sivustoilla olevan – eikä se lopulta niitä kiinnostakaan kovin paljoa. Vaihto suomalaisen jalkapallon vedonlyöntikohteissa on nimittäin maailman mittapuulla todella pientä, vaikka Aasian vetomarkkinoilla onkin viime aikoina innostuttu lyömään vetoa myös Suomen sarjoista.

Ylikertoimia löytyy kuitenkin edelleen kiitettävään tahtiin, ja suosittelemme vedonlyöntiä suomalaisesta jalkapallosta kaikille futiksen ystäville. Esimerkiksi kaikki Veikkausliigan ottelut ovat kaiken lisäksi nykyään nähtävissä netistä Ilta-Sanomien Extra-palvelun kautta pienellä kuukausimaksulla, joten pelejä voi kelailla ja analysoida jälkikäteen niin paljon kuin haluaa. Suomalaiset voivat tietenkin katsella pelejä helposti myös stadioneilta käsin, mikä voittaa aina analyysien tekemisessä televisioruudun. Ja onhan futis parasta paikan päällä.

Parhaat joukkueet vedonlyöntiin

Parhaat joukkueet vedonlyöntiin Veikkausliigassa löytyvät mielestämme vahvoista vierasjoukkueista – tai niistä joukkueista, joille kotikenttä ei tunnu sen suurempaa etua tarjoavan. Esimerkiksi kaudella 2016 lopulta mestaruuteen saakka yltäneelle MIFK:lle tarjottiin vieraskentillä usein todella kovia kertoimia siitä syystä, että myytti raskaasta vierasreissusta Ahvenanmaalta mantereelle elää vahvana. Tilastot eivät kuitenkaan tätä tue: Maarianhaminan IFK on itse asiassa jo pitkään ollut yksi niistä joukkueista, jotka pärjäävät tasaisimmin sekä vieraissa että kotona. Toisaalta vaikkapa vieraissa aina vahvaksi arvostettu HJK on ollut Mika Lehkosuon alaisuudessa usein vaikeuksissa vieraskentillä.

Toinen hyvä haku vedonlyöntiin ovat ne Veikkausliiga-joukkueet, jotka pelaavat yksinkertaista jalkapalloa vahvoilla pelaajilla. Ja nimenomaan alkukaudesta. Alkukaudella Veikkausliigan kentät muistuttavat usein tekonurmia lukuun ottamatta lähinnä perunapeltoa, joten selkeällä pelityylillä pärjää usein syöttörulettia paremmin. Vaikkapa SJK:n puolesta pelaaminen alkukaudella on melko riskialtista, jos Valakarin suojatit joutuvat pelaamaan lyhytsyöttöpeliään huonolla alustalla. Kaudella 2017 uskomme Shefki Kuqin Interin olevan kova luu eritoten alkukaudesta, sillä joukkueessa pelaa esimerkiksi Njazi Kuqin ja Timo Furuholmin kaltaisia voimapelaajia.

Viime vuonna kauden alussa hyvin pelanneeseen PS Kemiin emme tällä kaudella usko, eikä nousijajoukkue JJK pääse sekään todennäköisesti nousijoita usein leimaavaan kauden alun hurmokseen lainkaan. Näitä joukkueita vastaan pelaaminen heti alusta alkaen voi olla hyvä idea hieman kertoimista riippuen.

Uuden kauden suosikkijoukkueet 2017

Veikkausliigan suosikkijoukkueet uudella kaudella 2017 ovat HJK ja SJK, joiden kertoimet voittajaa veikattaessa liikkuvat omissa lukemissaan. HJK:n mestaruudesta kaudella 2017 saa kirjoitushetkellä kertoimeksi noin 2.00, kun taas SJK:n mestaruus palauttaa rahat 3,5-kertaisena. Näitä kahta suursuosikkia seuraavat edelliskauden mestari MIFK ja viime kauden neljänneksi ja viidenneksi sijoittuneet joukkueet Ilves ja VPS.

Emme usko mestaruuden uudella kaudella lipsahtavan suosikkien HJK:n ja SJK:n käsistä, vaan jompikumpi näistä joukkueista nostaa suurella todennäköisyydellä kannua marraskuussa 2017. Molempien kohdalla ilmassa leijuu kuitenkin vielä hieman kysymysmerkkejä talvikaudella. SJK menetti jo ykköshyökkääjänsä Roope Riskin Saksan Paderborniin lainalle, eikä hänen paluustaan ole vielä takuita. HJK:ssa puolestaan odotellaan edelleen, mikä on kolumbialaishyökkääjä Alfredo Morelosin kohtalo. Jos Morelos siirtyy ennen kauden alkua tai kesken kauden, on Klubin etsittävä uutta kärkipelaajaa tai otettava riski Akseli Pelvaksen ja loukkaantumisherkän Ousman Jallow’n kanssa.

Parhaat Veikkausliiga-kertoimet netissä

Parhaat Veikkausliiga-kertoimet netissä löytyvät monilta eri vedonlyöntisivustoilta. Kertoimien vertailu on erityisen tärkeää Veikkausliigan kohdalla, sillä sarjan kertoimet voivat vaihdella rajustikin. Joskus parhaat Veikkausliiga-kertoimet voivat löytyä jopa Veikkaukselta, joskin kotimainen vedonvälittäjämme poistaa nämä ylikertoimet usein nopeasti huomattuaan pelaajien tarttuneen niihin suurissa määrin.

Suomalaiset vedonlyöntisivustot ovat hyvä valinta parhaita Veikkausliiga-kertoimia etsivälle, sillä niiden kohdevalikoima on muita sivustoja laajempia. Voit lyödä vetoa pitkävedon lisäksi myös monista muista kohteista, kuten maalintekijöistä. Myös Veikkausliiga-kertoimet live-vedonlyönnissä kuuluvat näiden suomalaisille suunnattujen sivustojen valikoimiin.